(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bábovka u které nemusíte pracně nic vážit
Potřebné ingredience
2 hrnky poplohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku rozehřáté hery
2-3 vejce (jak chcete)
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Mouku, cukr, heru, vejce dobře rozšleháme elektrickým šlehačem.
Poté přidáme kypřící prášek a vanilkový cukr a zase dobře prošleháme.
Jak máme těsto hotové vymažeme bábovkovou formu a vysypeme moukou.
Jestli chcete strakatou bábovku tak nalíjte zvlášť trochu těsta do hrníčku a promíchejte společně s kakaem nebo grankem.
Do formy to budeme lít těsto takto : na dno formy nalejeme bílé těsto do prostřed to tmavší a vrch dolejeme bílým těstem dáme do rozehřáté trouby na 190 stupňů.
Pečeme do té doby dokuď když zapíchneme špejli tak nám na ní nezůstane žádné přilepené těsto.
Poté přidáme kypřící prášek a vanilkový cukr a zase dobře prošleháme.
Jak máme těsto hotové vymažeme bábovkovou formu a vysypeme moukou.
Jestli chcete strakatou bábovku tak nalíjte zvlášť trochu těsta do hrníčku a promíchejte společně s kakaem nebo grankem.
Do formy to budeme lít těsto takto : na dno formy nalejeme bílé těsto do prostřed to tmavší a vrch dolejeme bílým těstem dáme do rozehřáté trouby na 190 stupňů.
Pečeme do té doby dokuď když zapíchneme špejli tak nám na ní nezůstane žádné přilepené těsto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
22. 5. 2009, 10:07
jo to beru a hurá na zahradu a k tomu už jahody a šlehačka-už se těším,poliju vaječňákem a není co řešit
Tylda
(upraveno)
22. 5. 2009, 14:05
@Ilonáček
Já to taky beru. Tyhle rychlotěsta jsou nejlepší. Nás je hodně a všechno mizí v okamžiku. Jen ta jahody, šlehačku a vaječňák s lítostí vynechám. Váha v koupelně už delší dobu není těmto dobrotám příliš nakloněná.